-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:9156 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

فرق بين موي سر مرد و زن چيست كه ديدن آن جائز و ديدن اين حرام است؟ در صورتي كه مشاهده نامحرم تأثير در روح وجسم نداشته باشد، باز حرام است؟

در اين كه پوشانيدن غير از دستو صورت بر زن واجب است، از لحاظ فقه اسلامي ترديدي وجود ندارد. حجاب براي زن جزء ضروريات است. از نظر قرآن و حديث و از نظر فتوا در اين باره اختلاف وجود ندارد. (1) حكمي كه از طرف دين اسلام مسلم باشد، مسلما داراي حكمت و مصالحي است، گر چه آن مصلحت براي ما روشن نباشد، زيرا قوانين خدا به نفع انسان است، چون خدا بي نياز مطلق است و احتياجي به كردار و عبادات ما ندارد وابدا از كارهاي زشت ما متضرر نميگردد.

انسان اگر با اين ديد به احكام نوراني اسلام نگاه كند، با كمال رغبت آن را پذيرا ميشود، هر چند از علت و حكمت حكم مطلع نباشد.

تفاوتهاي جسمي و روحي زن و مرد بر كسي پوشيده نيست. اين تفاوتها بر حسب طبيعت آنان است و از شاهكارهاي خلقت است، نظام حكيمانه و مدبرانه دستگاه عظيم خلقت براي حفظ بشر، زن و مرد را متفاوت آفريد. آفرينش مرد را مظهر طلب وعشق و تقاضا و زن را مظهر معشوقيت و محبوبيت قرار داد. احساسات مرد نيازآميز و احاسات زن نازخيز است. (2)

دين مقدس اسلام براي ان كه در جامعه فساد نباشد و زن به صورت كالاي جنسي قرار نگيرد، دستور داده كه زنان در برخورد با نامحرم حجاب داشته باشند و عفت خود را حفظ نمايند، زيرا معمولا مرد با ديدن موي سر زن تحريك ميشود، ولي زن با ديدن موي سر مرد تحريك نميشود.

نگاه كردن به صورت و دستهاي زن نامحرم اگر به قصد لذت باشد حرام است، ولي بدون قصد لذت ،مانعي ندارد.

مقايسه مرد و زن تنها از نظر موي نيست. تمام ساختار دختر و زن جوان جذاب و فتنهانگيز است. مردها مقابل هم جنس خود احساسي ندارند مگر اين كه يك نوجوان با آرايش خودش را به زن شبيه سازد و گرنه به طور معمول موي مرد در كنار صورتش و هيكل و اندامش جاذبه جنسي بر نميانگيزد، مگر كسي بيمار رواني داشته باشد، ليكن موي زن در كنار صورت و برجستگيهاي بدن، جاذبه جنسي را تحريك ميكند.

پي نوشتها:

1 - مرتضي مطهري، مسئله حجاب، ص 164.

2 - مرتضي مطهري، نظام حقوق زن در اسلام، ص 181.

3 - امام خميني، توضيح المسائل، مسئله 2433.



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.